Davčno svetovanje

Davčno svetovanje. Znanje je naša moč.

Strokovno svetovanje v davčnih zadevah zahteva natančno poznavanje pravnih norm kot tudi sposobnost analitične presoje položaja in danosti stranke. Šele dobro poznavanje pravnih poslov, na osnovi katerih se oblikujejo davčni cilji, omogoča celovito svetovanje. Strokovnjaki družbe TPA poznamo tako zakonske kot ekonomske zahteve. Nove okvirne pogoje in nove davčne možnosti znamo zgodaj prepoznati in jih upoštevati v dobro strank. V davčnih zadevah povprašujejo po znanju in izkušnjah družbe TPA tako stranke zasebnega prava kot tudi javne institucije.     

Svetovanje pri načrtovanju in oblikovanju poslov z vidika davčnih ciljev

Naša temeljna znanja osredotočamo na davčnem svetovanju pri ustanavljanju, nakupu in prodaji podjetij, statusnem preoblikovanju in prestrukturiranju, pri domačih in tujih ustanovah ter mednarodnih dejavnostih. Glede na strukturo naših strank posvečamo pri mednarodnih oblikovanjih posebno pozornost obsežni obravnavi. Iz naštetega moremo razbrati, kako široko razvejani so lahko izzivi in kako pomembno je torej prav tako široko strokovno znanje svetovalca. Pri tem velja, da lahko skupaj z nami poleg davčnih ciljev oblikujete tudi pravne posle, na katerih bodo temeljili. Tako lahko družba TPA iz svojih obsežnih izkušenj vsaki stranki ponudi prav tisto strokovno znanje, ki ga potrebuje v svoji specifični situaciji.

Davčna administracija in računovodstvo

Oblikovanje in načrtovanje davčnih ciljev vključuje tudi ustrezno uresničitev. To je veliko več kot rutina: kajti tisti, ki želi izkoristiti do takrat neodkrite potenciale, potrebuje izkušeno strokovno podporo. Družba TPA ne prevzame zgolj celotne izvedbe, ampak se svetovalci obsežno usklajujemo s stranko že pred samo pripravo davčne napovedi. Tako lahko pravočasno ugotovimo, kje potrebuje stranka svetovanje. Svetovanje ob upoštevanju prakse davčnih organov je naša pot.    

Pri tem je delujoče računovodstvo hrbtenica uspešnega podjetja: transparentno knjigovodstvo, strokovni obračun plač ter vsa druga opravila do obračuna stroškov – vse to je pri TPA v najboljših rokah. Naša ekipa strokovnjakov stori več od običajnega izvajanja, saj preveri tudi učinkovitost običajnih postopkov in možnosti izboljšav.

Zastopanje v davčnih zadevah

Pregledi davčnih organov so lahko za podjetje velika obremenitev. Zato zastopamo interese naših strank. To nalogo opravljamo angažirano in upoštevamo vse postopkovne možnosti.

Svetovanje na področju davka na plače in socialnega zavarovanja 

Prav to tematsko področje zaznamujejo stalne novosti in zakonske spremembe.  Dobro je imeti partnerja, ki je vedno na tekočem in že danes ve, kakšne možnosti bi se utegnile pojaviti jutri. Naše stranke vedo, da mi takšna pričakovanja optimalno izpolnjujemo in se zato zanesejo na našo kompetentnost.